Websiteteksten laten schrijven door Textifant

Een website wordt op een volledig andere manier gelezen dan een boek of magazine. Websitebezoekers lezen zelden alle informatie, maar gaan eerder een website scannen. Niet alleen moeten teksten goed scanbaar zijn, bovendien moeten ze bezoekers aanzetten tot actie én ook nog goed scoren in Google. Dat maakt het schrijven van webteksten bijzonder ingewikkeld. En net dat maakt een website content schrijver zo belangrijk.

Zo kan je je bezoekers meteen versieren

De eerste seconden op een website bepalen vaak of bezoekers wegklikken of verder lezen. Foto's en beeldmateriaal zijn daarom heel belangrijk, maar ook de structuur van de website speelt een belangrijke rol. Een goede website content schrijver weet meteen de aandacht vast te leggen en vervolgens ook vast te houden. Onthoud vooral dat de klassieke tekststructuur, die begint met een inleiding en via een uiteenzetting naar een conclusie evolueert, alvast volledig op de schop mag. Bezoekers gaan meteen op zoek naar de conclusie en dat willen ze dan ook als eerste lezen. Al de rest is verdieping.

Denk tijdens het schrijven als Google

Het belangrijkste is natuurlijk dat je onderweg je lezers niet vergeet, maar in de praktijk zal een tekstschrijver de website ook een beetje voor Google schrijven. Het doel is uiteindelijk dat je website veel wordt gelezen en dat die dus ook eenvoudig vindbaar is in Google. Als je website teksten laat schrijven, zal de website content schrijver onder andere rekening houden met:

  • Keywords en de keyword density
  • Interne verlinking
  • Het gebruik van landingspagina's

Aangepast aan je doelpubliek

Schrijf je in de je-vorm of in de u-vorm? Schrijf je 'jofel' of houd je het toch maar gewoon op 'mooi'? En kan een humoristische kwinkslag in de tekst aanwezig zijn of moet een tekst eerder plechtig zijn? Het antwoord op die vraag is voor een groot deel afhankelijk van de verwachtingen en het kennisniveau van je doelpubliek. Een goede website content schrijver is voldoende geoefend om telkens opnieuw de juiste woorden voor je doelpubliek te vinden.

Een tekstschrijver voor je website inschakelen

Je merkt het: goede websiteteksten schrijf je niet zomaar. Je moet verschillende afwegingen maken en bovendien ook over de nodige ervaring en kennis beschikken. Net daarom raden wij aan om je website teksten te laten schrijven door een ervaren website content schrijver.

Kies ook jij voor professionele websiteteksten? Neem dan vandaag nog contact op met Textifant.