Over Textifant

Textifant is een dynamisch copywritingbureau waar de focus ligt op kwaliteit en een maximale conversie. We schrijven teksten die op de juiste manier impact hebben en tekenen effectieve strategieën uit om ambitieuze conversiedoelstellingen te behalen. Onze focus wordt steeds door de klant bepaald. Zowel kleine als grote bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren kunnen bij ons terecht en rekenen op de scherpste tarieven en de beste teksten.

Waarom een olifant?

De olifant is een leergierig, hardwerkend en behulpzaam dier. Zijn zintuigen zijn goed ontwikkeld en als zwaargewicht heeft hij sowieso impact. Communiceren doet hij op een hoogontwikkelde manier. Hij gebruikt onder andere zijn poten, oren en slurf om boodschappen over te brengen. Met seismologische trillingen communiceert hij eenvoudig met hen die moeilijk te bereiken zijn. Het is een meester in het overbrengen van verborgen boodschappen en we konden ons geen betere inspirator wensen.

Over Lorenzo Risack

Lorenzo Risack is de zaakvoerder en oprichter van Textifant.

Lorenzo was altijd al bezeten door de ultieme combinatie van recht en het geschreven woord. Al tijdens zijn vroege studies schreef hij mee aan de educatieve bundels voor de Schrijf-ze-VASTdag, de campagne waarmee Amnesty International overheden opriep om haatmisdrijven en seksueel geweld strenger te bestraffen (2013). Deze campagne werd bekroond met de Çavaria Campaign Award.

Zijn onderzoeksvaardigheden waren ook altijd al nadrukkelijk aanwezig. Zijn scriptie over de juridische problemen achter het autodelen werd onder andere opgepikt door de kranten Metro en Soester Courant. Met deze scriptie behaalde hij de maximumscore en een finaleplaats voor de Vlaamse Scriptieprijs (2016).

Nog tijdens zijn studies zette Lorenzo zijn eerste stapjes in de wereld van het ondernemerschap. Als copywriter kon hij al snel bijdragen aan grote projecten voor bekende spelers als bol.com.

Eind 2016 studeerde Lorenzo af en ging hij aan de slag als Publication Officer bij Larcier Group, een uitgever van boeken en documentatie in het Belgisch recht. In 2017 besloot hij Larcier Group al opnieuw te verlaten om zich op zijn eigen onderneming te focussen. In de periode die daarop volgde, deed hij nog de nodige ervaring op als externe projectmanager bij Textbroker Benelux.

Tot op heden is Lorenzo de voornaamste auteur van Textifant en schrijft hij vrijwel alle teksten zelf. Hij schrijft zowel voor de Nederlandse als voor de Vlaamse markt. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar teksten voor de zakelijke markt en juridische teksten, maar ook in andere domeinen legt hij al zijn enthousiasme aan de dag.