Offerte voor een copywriter voor affiliate marketing

Het belang van een goede copywriter voor affiliate marketing mag niet worden onderschat. Een goede copywriter voor affiliate marketing kan het verschil betekenen tussen 2% en 8% conversie. We hoeven dan ook niet te zeggen dat een copywriter voor affiliate marketing zich eenvoudig zal terugverdienen. En dan gaat het niet enkel om het aantrekken van meer bezoekers, maar ook om een hogere conversie dat uiteindelijk toch het brood op de plank brengt.

Het belang van een copywriter voor affiliate marketing

Het draait dus voornamelijk om converteren. En dat komt omdat een copywriter geen tekstschrijver is. Bij een copywriter draait het niet om het schrijven van teksten die grammaticaal perfect zijn, hoewel dat natuurlijk mooi meegenomen is, maar wel om het spreken van de taal van de lezer. Een goede copywriter voor affiliate marketing zorgt voor actie, conversie en omzet. En dat loont. Soms zijn daar overigens geen mirakels voor nodig. Zo heb ik voor een klant eens gewoon enkele woordjes aangepast, wat meer structuur aangebracht en twee duidelijke CTA's in de tekst verwerkt. Wat bleek: de conversie verdubbelde. Dat zijn kansen die je niet wil mislopen.

Het geheim achter een goede copywriter voor affiliate marketing

Hoe een goede copywriter voor affiliate marketing dat doet? Dankzij de juiste bagage om de beste woorden aan te boren. Een notitieboekje met jaren ervaring. En goed materiaal om je doelpubliek helemaal uit te vlooien.

Met dit alles op zak zal de copywriter voor affiliate marketing je doelgroep maar al te duidelijk maken wat hun probleem is en wat er gebeurt als ze het niet oplossen. Voor jou is dit bijvoorbeeld heel eenvoudig: je loopt tot 6% omzet mis. Pijnlijk, maar gelukkig valt dat op te lossen. Daarbij weet je ook nog eens meteen wat het je oplevert. En zo is iedereen tevree.

Is een copywriter voor affiliate marketing dan zo onmisbaar? Ja. Veel affiliate marketeers nemen nog steeds aan dat ze enkel klanten hoeven door te sturen en dat dat de verkoper de sales en het warm maken van de leads wel voor zijn rekening neemt, maar geloof me: dat doen ze vaak niet goed. Wil je echt bakken geld verdienen met affiliate marketing? Dan moet je op zijn minst je bezoekers lauw maken en dan kunnen ze gerust nog even liggen sudderen vooraleer ze geld uitgeven, maar als je dat niet doet, hoef je ook niet op inkomsten te rekenen.

Moet je echt een copywriter voor affiliate marketing inschakelen? Nee hoor. Als je met 2% omzet tevreden bent, ga dan gewoon verder zoals je bezig bent. We kunnen niet allemaal rijk door het leven gaan.

Wil je daarentegen meer converteren? Laten we dan even een proefje draaien. Het kost je vrijwel niks en onze copywriter voor affiliate marketing doet de rest.