Hoe wordt mijn website gevonden op Google?

22-03-2021

Google is veruit de grootste en bekendste zoekmachine op het internet. Via Google vinden mensen je website en bestellen ze je diensten of kopen ze je producten. Het belang van een goede vindbaarheid in Google mag dan ook niet worden onderschat. Maar hoe wordt mijn website gevonden op Google? Daar bestaan verschillende manieren voor.

Hoe wordt mijn website gevonden op Google? De juiste teksten!

Een eerste manier om je website beter vindbaar te maken, is door in te zetten op SEO of Search Engine Optimization. Eigenlijk is het eenvoudig: op Google zoekt men tekst en jij moet hen die tekst bezorgen. Als wat jij te vertellen hebt relevant is voor de zoekwoorden die Google-gebruikers gebruiken, zullen ze op jouw website uitkomen. In de praktijk is het echter iets complexer dan het lijkt. Je moet namelijk zien te weten te komen welke zoekwoorden je potentiële klanten gebruiken en daar moet je dan op inspelen. Wij van Textifant doen dit voor onze klanten.

Hoe wordt mijn website gevonden op Google? Via SEO. Maar daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om teksten te schrijven die daadwerkelijk aansluiten bij wat bezoekers te weten willen komen en moeten deze bezoekers ook worden klaargestoomd om vervolgens actie te ondernemen. Tevens zullen bezoekers jouw website uit het lijstje met verschillende zoekresultaten moeten kiezen. Goede meta-tags zullen daarbij helpen. Het belang van een goede tekstschrijver mag dus zeker niet worden onderschat.

Hoe wordt mijn website gevonden op Google? Via linkbuilding

Met alleen de juiste teksten ben je er nog niet. De kans is namelijk groot dat ook anderen al met de juiste zoekwoorden aan de slag zijn gegaan. Dan moet Google een rangschikking bepalen en daarbij houdt het onder meer rekening met de autoriteit van je website. Als Google aan een website een hogere autoriteit toedicht, zal deze hoger scoren dan die van een concurrent. Zo vindt Google de Apple-website een hogere autoriteit hebben dan de website van de lokale computerwinkel, waardoor de Apple-website bij Mac-vragen hoger zal scoren.

Toch kan je het een en ander doen om de autoriteit van je website op te krikken. Erg belangrijk daarbij is linkbuilding. Hierbij vraag je andere website om naar jouw website te linken, al dan niet tegen betaling. Des te meer websites er naar jouw website linken, des te belangrijker jouw website volgens Google is. Advertorials spelen daarbij een belangrijke rol.

Hoe wordt mijn website gevonden op Google? Door te blijven innoveren

Wanneer een website vandaag goed wordt gevonden op Google, is het niet per se het geval dat dit morgen ook nog zo is. Dit komt omdat zoekmachinegebruikers voortdurend in beweging zijn. Ze gaan op zoek naar andere zaken en ze gebruiken andere zoekwoorden, waardoor jouw content aan belang verliest. Daarnaast komen er ook nog eens steeds meer concurrenten bij. Daarom is het belangrijk om te blijven schrijven. Hiervoor kan je onder meer een weblog bijhouden waarop je regelmatig actuele berichten publiceert of de webpagina's geregeld herschrijven. Enkel zo wordt je website ook op lange termijn nog steeds goed gevonden op Google.

Hoe wordt mijn website gevonden op Google? Spreek erover met een expert

Er zijn uiteraard nog meer manieren waarop je website wordt gevonden op Google. Zo spelen bijvoorbeeld ook de technische eigenschappen een rol. Websites die traag laden of niet goed openen op mobiele toestellen worden door Google namelijk afgestraft. Goed gevonden worden op Google is met andere woorden een combinatie van vele factoren en een pasklaar antwoord is er niet.

Onze tip? Reken op experts, want eenvoudig is het niet. Wij nemen alvast de teksten voor onze rekening en houden daarbij rekening met uiteenlopende SEO-eisen. Vraag vandaag nog een offerte aan.