Een tekst laten herschrijven door een robot: geen goed idee

01-03-2021

Een tekst herschrijven is moeilijker dan het lijkt. Wanneer we een tekst herschrijven, gebruiken we namelijk andere woorden. Maar toch moet de betekenis hetzelfde blijven. Er zijn inderdaad robots die voor jou de tekst herschrijven, maar zij zijn daar eigenlijk onvoldoende goed in. Hieronder leggen we het voor je uit en bieden we je een goed alternatief aan.

Robots die gratis een tekst herschrijven

Je kan natuurlijk altijd zelf een tekst herschrijven, maar dat kost wel wat moeite en vergt enigszins wat kennis en ervaring. Daarnaast zijn er ook robots die voor jou een tekst herschrijven. Ze worden vaak geprezen en het klopt dat ze tekst herschrijven, maar de resultaten zijn vaak toch niet wat ze horen te zijn. We nemen de proef op de som en we laten een robot volgende tekst herschrijven (bron: Rechtenkrant.be):


Het klopt dat voor een robot een tekst herschrijven mogelijk is. Sommige zaken doet zo'n robot ook goed, maar je merkt ook meteen dat een robot helemaal geen taalexpert is. Zo heeft deze robot niet begrepen dat speed een drug is en niet gewoon als 'snelheid' kan worden herschreven. Daarnaast merk je dat de tekst slechts heel beperkt is herschreven en dat grote stukken, inclusief de opbouw van de tekst, gewoon zijn overgenomen. Als je zoiets in een plagiaatchecker gooit, krijg je over het algemeen wel goede scores. Zo wordt hier geoordeeld dat het gaat om 100% unieke content. Bij een plagiaatprocedure zal een rechter dat wellicht anders zien.

Laat een tekst herschrijven door een professionele tekstschrijver

Wil je niet zelf een tekst herschrijven maar wil je wel rekenen op correcte teksten die ook écht uniek zijn? En wil je dat er daarbij rekening wordt gehouden met je doelpubliek of dat de teksten zelfs nog beter zijn dan het origineel? Dat kan, maar dan moet je wel een beroep doen op een originele tekstschrijver.

Wij van Textifant zullen met plezier je tekst herschrijven. Wij kunnen de meest uiteenlopende teksten herschrijven, gaande van webpagina's tot e-boeken en uitgebreide handleidingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.