Gratis tekstschrijver

Ben je op zoek naar een gratis tekstschrijver voor je website? Dan zijn er misschien wel een aantal mogelijkheden. Toch blijkt het vinden van een gratis tekstschrijver vaak niet zo eenvoudig. Bovendien zijn er meestal wel een aantal addertjes onder het gras. Hieronder zijn de verschillende mogelijkheden besproken.

Gratis tekstschrijver voor je blog

Een eerste manier om een gratis tekstschrijver in te schakelen is door op gastbloggers te rekenen. Dit is vooral interessant voor wie een blog heeft. Een gastblogger voorziet de website dan gratis van content, maar wil daar natuurlijk ook zelf voordeel uit halen. Zo kan een architect bijvoorbeeld informatieve content schrijven voor je woonblog en zo expertise uitstralen. Zijn doel is natuurlijk om via je website ook zelf nieuwe klanten te verwerven. Daarnaast zijn online marketeers vaak geïnteresseerd in websites waarvoor ze gratis content mogen voorzien. De voorwaarde die zij stellen is dat ze dan linkjes mogen plaatsen naar partijen die hen daarvoor vergoeden. Jij hebt een gratis tekstschrijver en zij verdienen mooi aan je blog.

De stagiair als gratis tekstschrijver

Een tweede manier om aan een gratis tekstschrijver te komen is door stagiairs in te schakelen. Bied een stageplek aan en laat een stagiair als gratis tekstschrijver je website met informatie vullen. Natuurlijk moet je er dan wel voor zorgen dat de stageplek voor hen voldoende interessant is en je moet de stagiair dan ook wel wat begeleiden. Een gratis tekstschrijver heb je wel, maar het kost je dus wel wat tijd en moeite. Bovendien ben je je gratis tekstschrijver na verloop van tijd ook gewoon kwijt.

Gratis tekstschrijver ontvangt geen geld

Nog een andere manier om een gratis tekstschrijver in te schakelen is door je tekstschrijver gewoon niet te betalen. Zowat elke tekstschrijver heeft het wel al eens meegemaakt en veel opdrachtgevers denken ermee weg te komen, zeker als het om kleine facturen gaat.

Dat kan je inderdaad proberen, maar weet ook dat zoiets gevolgen kan hebben. Bij de vorige die het bij mij probeerde, liep de factuur uiteindelijk dubbel zo hoog op. De arme en zieke kindjes van de deurwaarders en advocaten waren hem wel heel erg dankbaar. Er zijn met andere woorden betere opties dan op deze manier een gratis tekstschrijver inschakelen.

Proefteksten en de gratis tekstschrijver

Een laatste manier die ik wel vaker hoor, is dat men proefteksten aanvraagt en nadien afhaakt. Dat doe je dan bij twintig verschillende tekstschrijvers en zo kan je al snel je website vullen. Ook dit is echter niet toegestaan. Een proeftekst moet je vergelijken met het proeven van wijn op restaurant: nadien beslis je of je de fles koopt of niet. Je kan niet in een teug de volledige fles opdrinken en vervolgens niet betalen. Een proeftekst is er dan ook om na te gaan of een tekstschrijver de juiste stijl hanteert en past bij je wensen. Wil je de tekst gebruiken? Dan zal je moeten betalen. Anders komt de arme deurwaarder opnieuw achter je aan.

Goede en betaalbare teksten

Laat het in ieder geval duidelijk zijn dat je bij Textifant niet rekent op een gratis tekstschrijver. Hier zijn er dan geen zieke kindjes, maar wel een hongerige kat en energierekeningen die moeten worden betaald. Maak je echter geen zorgen: hoewel je hier geen gratis tekstschrijver vindt, reken je wel op goede én betaalbare teksten. Mag ik het even met een proeftekst bewijzen?