Een creatieve schrijver voor het beste schrijfresultaat

Zoekt u een creatieve tekstschrijver of een creatieve copywriter? Dan zit u bij Textifant goed. Onze creatieve tekstschrijver of creatieve copywriter ontzorgt u maximaal en voert het nodige onderzoek uit. U hoeft geen voorgekauwde informatie mee te geven en het maakt helemaal niet uit dat u nog niet goed weet hoe uw tekst eruit moet komen te zien. Dankzij onze creatieve tekstschrijver rekent u alleen op teksten die lezen als een trein en scoren als Michael Jordan.

Wat is een creatieve tekstschrijver?

Een creatieve tekstschrijver creëert teksten die een belangrijk doel hebben: lezers informeren of vermaken. Een creatieve tekstschrijver schrijft bijvoorbeeld blogposts, websiteteksten, teksten voor tijdschriften en dergelijke meer. Kenmerkend aan een creatieve tekstschrijver is dat hij zelf rond bepaalde thema's of onderwerpen schrijft, zonder daarbij vooraf alles op een dienblad voorgeschoteld te krijgen. Dat wil ook zeggen dat een creatieve tekstschrijver zich inleest, schrijft, schrapt, opnieuw begint en steeds wikt en weegt tot hij uiteindelijk het beste resultaat heeft verkregen. Hierdoor ontzorgt een creatieve tekstschrijver u maximaal.

Een creatieve tekstschrijver is een perfectionist: pas als alle woorden goed zitten en het verhaal klopt, is hij ook tevreden.

Wat is een creatieve copywriter?

Een creatieve copywriter schrijft net zoals een creatieve tekstschrijver teksten die vlot lezen. Het verschil is echter het doel van de tekst: waar een creatieve tekstschrijver wil informeren en entertainen, wil de creatieve copywriter verkopen. Dat hoeft overigens niet altijd letterlijk te zijn: ook het verkopen van een idee, een concept of een dienst valt onder het takenpakket van de creatieve copywriter. Daarom is een creatieve copywriter op andere manieren creatief. De creatieve copywriter tracht met de juiste woorden de gevoelige snaar te raken of tracht op de gepaste manier het doelpubliek te bereiken.

Net zoals een creatieve tekstschrijver streeft ook een creatieve copywriter perfectie na, maar dan op een andere manier. Terwijl een creatieve tekstschrijver de perfectie zoekt in de tekst, het geheel, de samenhang en de grammatica, ligt de focus bij een creatieve copywriter op het einddoel: de verkoopcijfers. En als het nodig is, is de creatieve copywriter voldoende inventief om taalregels te omzeilen. Type- en grammaticafouten om alsnog hoger te scoren in Google? Een creatieve copywriter is niet alleen een perfectionist, maar ook een machiavellist: de verkoopcijfers heiligen de middelen.

Creatieve tekstschrijver of creatieve copywriter gezocht?

In beide gevallen zit u bij Textifant aan het juiste adres. Onze creatieve tekstschrijver of creatieve copywriter denkt graag met u mee en bouwt aan teksten die hun doel dienen. Of dat doel nu verkopen of informeren is? Onze creatieve tekstschrijver of creatieve copywriter haalt altijd alles uit de kast.

Meer weten of ontdekken wat een creatieve copywriter mag kosten? Neem dan nu contact op met Textifant.