Voor je blog een schrijver gezocht? Ontmoet onze blogschrijver

Je bent een ondernemer, een advocaat, een boekhouder of gewoon een enthousiasteling. En je wil dat je website op Google wordt gevonden, terwijl je ook nog eens expertise uitstraalt. Een blog is daarbij inderdaad het juiste instrument. Zelf al geprobeerd? Als beginnende blogschrijver heb je vast al gemerkt dat blogs schrijven best lastig kan zijn. Je hebt wel het een en ander te vertellen, maar je boodschap overbrengen lukt niet. Dan heeft je blog een schrijver nodig met tonnen ervaring. Heb je al voor je blog een schrijver gezocht?

De meerwaarde van een ervaren blogschrijver

In je pogingen om zelf blogs te schrijven kreeg je er waarschijnlijk een punthoofd van: waarom werken die blogs van collega's wel en waarom levert het jou niks op? Vrij eenvoudig: zij hebben voor hun blog een schrijver gezocht en gevonden. Een professionele blogschrijver die hun teksten schrijft. Stiekem en anoniem want je collega's mogen de blog gewoon onder hun eigen naam publiceren. Best wel handig, een ander het werk laten doen en jij de eer.

Een goede blogschrijver ontzorgt je op verschillende vlakken. Een goede blogschrijver bedenkt onderwerpen, schrijft ze uit, denkt mee, zoekt passende afbeeldingen, optimaliseert de blog voor Google en zoekt steeds nieuwe manieren om beter te presteren. En dat allemaal op de achtergrond, tot de tekst voor je klaarligt.

Al eens voor je blog een schrijver gezocht? Niet eenvoudig

Een goede blogschrijver vinden is natuurlijk een uitdaging. Een goede blogschrijver groeit niet aan de bomen en dat terwijl er best wel een heleboel amateurs op de markt te vinden zijn. De blogschrijver die je zoekt is geen inspiratieloze hufter wiens teksten nauwelijks relevant zijn en getuigen van een beperkte woordenschat. Of een andere onverlaat die denkt dat schrijven helemaal niet zo lastig kan zijn maar dan wel zelf, in tegenstelling tot het gemiddelde kapucijnaapje, niet eens de dt-regel beheerst.

Jij zoekt natuurlijk een ervaren blogschrijver. Een blogschrijver die leeft voor zijn vak. Een blogschrijver die steeds zoekt naar nieuwe manieren om boodschappen over te brengen en die elk woordje wikt en weegt. Een blogschrijver die ook nog eens zelf zijn tekst naar de eindredacteur stuurt. Dit opdat jij het maximum haalt uit je blog. En je het nu eindelijk kan opnemen tegen die collega's die je telkens maar overbluffen.

Kies niet zomaar de eerste de beste blogschrijver

Vraag niet alleen offertes aan, maar vraag ook een voorbeeldtekst aan bij verschillende blogschrijvers. Laat verschillende blogschrijvers een blog schrijven over eenzelfde onderwerp en vergelijk het resultaat. Je kan vast al enkele blogschrijvers schrappen. Niet alleen een offerte maar ook een proeftekst ontvangen? Dat is voor Textifant geen probleem. Op die manier merken we meteen of het klikt. Of niet. Even goede vrienden, toch?

Vraag vandaag nog een offerte en een proeftekst aan voor je blog. Voorzie een eerste briefing of wees lekker vaag en wij zoeken het zelf wel uit, geen probleem. Wedden dat je niet alleen voor je blog een schrijver gezocht, maar ook gevonden hebt?